donderdag 16 oktober 2014

Recept: gebakken mosseltjes

Ik kan me soms serieus misrekenen als ik kook voor meer dan 1 persoon.
Onlangs was het weer prijs met de mosselen : 3 kilo voor 2 personen is écht veel te veel blijkbaar.


Ze een dag later gewoon opwarmen is geen optie : dan worden ze rubberachtig en melig en da's echt niet lekker.
Maar gelukkig heb ik een lekker receptje van papa om een overschotje van mosselen te verwerken .
Zo hoef ik ze niet weg te gooien want ik gooi niet graag eten weg en probeer dat dan ook zoveel mogelijk te vermijden.
Je hebt er bovendien bijzonder weinig voor nodig, da's mooi meegenomen .

Recept: gebakken mosseltjes

wat heb je nodig ?  


- de overschot van de mosselen
- witte bloem
- peper en zout, eventueel wat lookpoeder
- olijfolie
- mosselsaus ( Ik maak ze niet zelf, ik koop die van Devos-Lemmens.) 

Recept: gebakken mosseltjes

hoe maak je het ?  

Haal de mosselen uit de schelp.


Doe wat bloem in een afsluitbaar plastieken potje of in een plastieken zakje. Doe daar wat peper en zout en eventueel wat lookpoeder bij.
Schep er een lepel mosselen in, sluit hermetisch af (da's echt belangrijk of je gaat een kuisavondje tegemoet  en ik denk dat je wel plezantere dingen kan verzinnen om je avond mee door te brengen... )  en schud er eens goed mee.
Bepoeder zo alle mosseltjes. 

Recept: gebakken mosseltjes

Verhit de olijfolie in een pan tot ze goed heet is..
Kieper de mosseltjes er bij en laat ze bakken tot ze mooi krokant en goed warm zijn.
Dien ze op met mosselsaus en eventueel een drupje citroen.
Maar : vergeet je groenten niet !
Vergeet NOOIT je groenten ! Da's namelijk heel gezond en lekker!
Ik doe hier een salade bij met groenten die ik op die moment in huis heb.

Recept: gebakken mosseltjes

Wist je trouwens dat je van het vocht van de mosselen zalige soep kan maken?
En da's ook niet moeilijk: doe er gewoon wat room bij en indien nodig (maar meestal is dat niet nodig omdat het zo al zout genoeg is) wat bouillon... .
En wat mosseltjes natuurlijk... .

7 opmerkingen:

  1. Hallo Mie! Bedankt voor het leuk receptje! Het ziet er lekker uit!
    Liefs,
    Ingridxx
    http://myfunkycrochet.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 2 kg is al teveel voor ons tweetjes, wij hebben ze laatst ook gefrituurd en toen lustte de zoon(die ze anders niet eens eet) ineens wel mosselen......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Njammie. Nog nooit gegeten gebakken mosselen, maar lijkt me wel super lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er fantastisch uit. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com